Доступність посилання

ТОП новини

Україна братиме більш активну участь у миротворчих, антипіратських операціях


Фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» бере участь в операції НАТО «Активні зусилля»
Фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» бере участь в операції НАТО «Активні зусилля»
Україна займатиме активнішу позицію з підтримки миру і забезпечення глобальної безпеки, беручи участь як у міжнародних миротворчих, так і в антипіратських операціях. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи намір українських військових приєднатися до міжнародної операції проти піратів «Океанський щит», повідомили у прес-службі РНБО.

За його словами, у випадку з морськими піратами йдеться про інтереси України. За останні 3 з половиною роки піратами було захоплено понад 40 суден з майже 200 українськими громадянами на борту, відзначив Клюєв.

Він нагадав, що Україна приєдналася до антипіратської операції ВМС країн Європейського Союзу «Аталанта» ще в листопаді 2010 року. Крім цього, за його словами, корабель ВМС України також не перший рік бере участь у середземноморській операції НАТО «Активні зусилля» по боротьбі з нелегальною міграцією, незаконними перевезеннями зброї та наркотиків.

Вже цього року в район проведення операції «Аталанта» буде направлено український літак для здійснення спостережних польотів над акваторією, а наступного року в міжнародній операції «Океанський щит» біля берегів Сомалі візьме участь фрегат ВМС України «Гетьман Сагайдачний» з палубним вертольотом і групою спецназу на борту, повідомив секретар РНБО.

Клюєв заявив, що щорічні збитки для різних країн від піратських нападів обчислюються мільярдами доларів.

Наразі під Одесою проходять міжнародні навчання «Сі Бриз». Сценарій одного з етапів цих навчань передбачає проведення антипіратської операції.
XS
SM
MD
LG