Доступність посилання

ТОП новини

Власенко написав заяву на ім’я Генпрокурора про скоєння стосовно нього злочину


Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко написав у вівторок заяву на ім’я Генерального прокурора України Віктора Пшонки про скоєння стосовно нього злочину. Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», копію заяви направлено міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку.

За словами Власенка, відповідно до законодавства, протягом десяти днів має бути проведена дослідча перевірка і ухвалене рішення.

Крім того, захисник екс-прем’єра вважає, що «дії людини, яка в понеділок у Харкові хлюпнула йому в обличчя хімічну речовину, є кримінальними діями, і згідно з першою частиною статті 346 Кримінального кодексу, за це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років».

«Власенко сумнівається в тому, що влада шукатиме цю людину і не вірить, що за цим фактом буде порушено кримінальну справу, оскільки ці неправомірні дії проти нього як народного депутата і захисника екс-прем’єр-міністра були санкціоновані владою», – зазначили в прес-службі.

У понеділок перед входом до корпусу ЦКЛ № 5, де проходить курс лікування Юлія Тимошенко, невідома дівчина плеснула в обличчя зеленкою Сергію Власенку. Рідина залила обличчя, затекла в очі і зіпсувала одяг. Власенко пов’язав інцидент зі своєю діяльністю як захисника Тимошенко. Йому діагностували хімічний опік.
XS
SM
MD
LG