Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила справу за фактом порушення таємниці листування Ландіка


Володимир Ландік та його син Роман
Володимир Ландік та його син Роман
Прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата України Володимира Ландіка (Партія регіонів) інтернет-виданням LB.ua, повідомляє в середу відділ зв’язків зі ЗМІ прокуратури Києва.

«За результатами перевірки 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 163 та частиною 2 статті 182 Кримінального кодексу (порушення таємниці листування чи іншої кореспонденції державного діяча... що завдало суттєвої шкоди законним правам, свободам та інтересам особи)», – повідомляє прокуратура.

Відділ зв’язків зі ЗМІ зазначає, що прокуратура проводила перевірку за заявою депутата від 21 червня, в якій йшлося про порушення його прав, гарантованих Конституцією. Депутат просив прокуратуру ухвалити у зв’язку з цим «рішення відповідно до Кримінального кодексу України». У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор Максим Левін.

17 листопада 2011 року у приміщенні Верховної Ради України було зафіксовано і розповсюджено в Інтернет-виданні інформаційного порталу LB.ua приватне телефонне SMS-листування народного депутата Ландіка. На фото Ландік у сесійній залі парламенту веде СМС-листування щодо долі свого сина, який тоді перебував під судом за звинуваченням у побитті дівчини.

Шеф-редактор видання Соня Кошкіна в ефірі ток-шоу «Шустер Live» через Skype зазначила, що заява Ландіка – «лише привід розібратися з нашим засобом масової інформації та зі мною особисто». «Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і «правильних» коментарів на сайтах», – зазначено в повідомленні інтернет-видання.
XS
SM
MD
LG