Доступність посилання

ТОП новини

США збільшили список санкцій проти Сирії


Речник Білого дому Джей Карні говорить про ситуацію в Сирії на брифінгу у Вашингтоні, 18 липня 2012 року
Речник Білого дому Джей Карні говорить про ситуацію в Сирії на брифінгу у Вашингтоні, 18 липня 2012 року
Сполучені Штати в середу розширили список сирійських офіційних осіб і підприємств, по відношенню до яких введені санкції. Нові заходи ухвалили з метою тиску на сирійський режим у зв’язку з порушеннями прав людини в цій країні і зростанням насильства по відношенню до мирних жителів.

У списку міністерства фінансів США – 29 чиновників і п’ять фірм, пов’язаних з державним підприємством, що займається виробництвом біологічної та хімічної зброї і ракет, а з також компанією, що належить прихильникам президента Башара Асада.

Серед осіб, проти яких ввели санкції – міністри фінансів і юстиції Сирії, і глава сирійського Центробанку.

У середу в Дамаску, в результаті вибуху бомби, закладеної в урядовій будівлі, загинули міністр оборони Сирії Дауд Раджха, колишній міністр оборони і глава Надзвичайної кризової ради Хассан Туркмані, і зять президента Башара Асада, чільний генерал і чиновник Асеф Шаукат. Важко поранені міністр внутрішніх справ Мохаммед аш-Шаар та шеф служби безпеки Хішам Бехтіяр, а також багато інших вищих сирійських чиновників та військових.

Речник Білого дому Джей Карні заявив на брифінгу у Вашингтоні у середу:

«Я думаю, що сьогоднішній інцидент ясно показує, що Асад втрачає контроль, що насильство швидше збільшується, ніж зменшується, і що всі наші партнери, на міжнародному рівні, повинні зібратися разом і підтримати зміни (в Сирії)».
XS
SM
MD
LG