Доступність посилання

ТОП новини

Двох учасників акції голодування під Українським домом відвезли до суду


Двох захисників української мови, які голодують біля «Українського дому», міліція забрала до Шевченківського райсуду Києва для пояснення причин проведення акції.

На даний час співробітники «Українського дому» намагаються відтіснити протестувальників. Зокрема, вони поливають сходи, які ведуть до «Українського дому». Один із голодувальників ліг на сходи, намагаючись тим самим завадити витісненню протестувальників.

Крім того, близько 11-ї години представники міліції склали адміністративний протокол щодо 15 учасників акції, мотивуючи це тим, що немає дозволу київської влади на проведення цієї акції.

Однак протестувальники зазначили, що заявка на проведення акції ними направлена до Київської міської державної адміністрації вчора, але представники міліції сказали, що цю заявку в КМДА не знайшли.

В той же час учасники акції вважають, що вони не повинні були подавати заявку, оскільки вони не оголошували про закінчення мітингу.

На даний час на сходах біля «Українського дому» знаходиться близько 40 осіб. Незважаючи на те, що співробітники «Українського дому» продовжують поливати водою сходи, ніхто з мітингувальників не розходиться. Сутичок між учасниками акції та співробітниками «Українського дому» і міліцією також немає.

3 липня парламент ухвалив закон про мови. Відразу після голосування біля Українського дому розпочалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб. Деякі народні депутати оголосили голодування. 6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому, однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування «мовного» закону. За час акції до лікарні потрапило кілька голодуючих. Вчора активісти Комітету захисту української мови оголосили про припинення голодування і перехід на новий етап боротьби. Зараз 5 людей продовжують голодування.
XS
SM
MD
LG