Доступність посилання

ТОП новини

В Україні кількість мільйонерів щороку зростає на півтори тисячі – дослідження


В Україні кількість доларових мільйонерів щороку зростає більш як на 1,5 тисячі осіб. Про це йдеться в дослідженні Wealth Management Ukraine 2012, проведеному виданнями Ukraine Business Insight і Eurasia Insights, повідомляє УНІАН.

Згідно з дослідженням, в Україні налічується близько 30 тисяч осіб, кожна з яких має ліквідні активи на понад 100 тисяч доларів. Зростання кількості доларових мільйонерів у країні іноді становить до 6% на рік, у середньому, їх кількість зростає більш як на півтори тисячі щороку.

У дослідженні з посиланням на рейтинг Forbes зазначається, що загальний дохід 200 найбагатших людей у США становить приблизно 58,2 мільярдів доларів, тоді як в активах 100 найбагатших українців понад 54 мільярди доларів (станом на квітень 2012 року).

На думку авторів дослідження, обмеженість локальної фондової біржі, поширена недовіра до чиновників у країні і недосконалість української податкової системи призвели до того, що найзаможніші приватні особи розміщують близько 60% своїх активів у офшорах, попри суворі обмеження.

Дослідження, проведене в березні і квітні 2012 року, ґрунтувалося на серії анонімних інтерв’ю і онлайн-опитувань провідних операторів private-banking в Україні і за кордоном.
XS
SM
MD
LG