Доступність посилання

ТОП новини

Янукович доручив перевірити законність порушення справ стосовно LB.ua і ТВі


Президент України Віктор Янукович висловив своє занепокоєння останніми подіями довкола вітчизняних засобів масової інформації, в тому числі щодо порушень кримінальних справ стосовно інтернет-видання «Лівий берег» та телеканалу ТВі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Для демократичної держави критично важливо захистити свободу слова і не допустити тиску на ЗМІ», — заявив Віктор Янукович.

Глава держави зазначив, що перевірки ЗМІ у передвиборчий період негативно впливають на політичну ситуацію у країні. «Плюралізм думок у пресі — це гарантія демократичного волевиявлення на майбутніх виборах. Влада має зробити усе для того, щоб захистити ЗМІ та права виборців», — сказав Віктор Янукович.

Президент доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці та Голові Державної податкової служби Олександру Клименку перевірити законність відкриття кримінальних справ щодо інтернет-видання «Лівий берег» та телеканалу ТВі.

Прокуратура Печерського району Києва відкрила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата України Володимира Ландіка (Партія регіонів) інтернет-виданням LB.ua. Крім того, раніше щодо діяльності телеканалу ТВі було порушено кримінальну справу за результатами перевірки роботи каналу, що проводилась у квітні 2012 року.
XS
SM
MD
LG