Доступність посилання

ТОП новини

Герега просить Раду призначити позачергові вибори мера Києва


Галина Герега
Галина Герега
Секретар Київської міської ради Галина Герега, яка тимчасово здійснює повноваження київського міського голови, звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці.

«19 липня 2012 року відповідно до частини 3 статті 42 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега звернулася з клопотанням до Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів київського міського голови», – повідомляється в прес-релізі Київської міськради.

1 червня Леонід Черновецький написав заяву про відставку з поста міського голови. Згідно з законом, обов’язки мера до нових виборів виконуватиме секретар Київради – Герега. Відповідно до закону про місцеве самоврядування, чергові вибори міського голови Києва повинні відбутися через 2 місяці після закінчення повноважень попереднього голови. Але оскільки Черновецький написав заяву про звільнення за добу до закінчення своїх повноважень, то говорити про чергові вибори уже не можна.

Дату позачергових виборів повинна призначити Верховна Рада.
XS
SM
MD
LG