Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вже не голодують, але мобілізаційний пункт діє


Протести в Україні на підтримку української мови
Протести в Україні на підтримку української мови
Три юнаки – учасники акції «Український Дім. Івано-Франківськ» припинили голодування. Таке рішення ухвалили після повідомлення про завершення акції у Києві.

Комендант наметового містечка Микола Гавриляк, який першим розпочав голодування 13 липня, повідомив Радіо Свобода, що відчуває слабкість, з голодування виходитиме поступово, перше, що зробив хлопець – випив каву.

Однак, як наголосив Микола Гавриляк, наметове містечко на Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська залишається, тут діятиме мобілізаційний пункт, реєструватимуть бажаючих поїхати до Києва для участі в наступних протестних акціях.

Продовжуватимуться і різноманітні заходи на підтримку української мови. Приміром, у четвер на Вічевому майдані відбувся турнір з настільного тенісу, а на екрані тут же, біля наметового містечка, демонстрували фільм «Срібна Земля». В суботу звідси стартує велопробіг на захист мови.

Протестну акцію в обласному центрі Прикарпаття організувала молодіжна ініціатива «Український Дім. Івано-Франківськ», до якої об’єдналися десять молодіжних організацій. Проходить вона без партійної символіки.
XS
SM
MD
LG