Доступність посилання

ТОП новини

Британський і пакистанський прем’єр-міністри відвідали Кабул


Президент Афганістану приймає в Кабулі пакистанського та британського прем’єр-міністрів, 19 липня 2012 року
Президент Афганістану приймає в Кабулі пакистанського та британського прем’єр-міністрів, 19 липня 2012 року
Зусилля афганського уряду щодо встановлення діалогу з талібами потребують підтримки з боку Пакистану – наголосили учасники тристоронніх переговорів у Кабулі.

У четвер в афганській столиці зустрілися прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Кемерон, президент Афганістану Хамід Карзай і новий глава уряду Пакистану Раджа Первез Ашраф.

Карзай в останні роки неодноразово намагався розпочати переговори з талібами, які ведуть боротьбу проти його уряду, але безуспішно. Таліби відмовляються від публічних контактів з афганською владою, називаючи її «маріонетками Вашингтона».

Президент Афганістану наголосив під час тристоронньої зустрічі в Кабулі з Кемероном і Ашрафом, що політичне рішення конфлікту має бути знайдене «негайно». За словами представника Карзая, з боку Великої Британії і Пакистану була підтверджена готовність до надання такої підтримки.

За підсумками переговорів підписали спільну декларацію лідерів Афганістану і Пакистану. У ній висловлюється сподівання, що підтримка мирних зусиль Кабула з боку Ісламабада допоможе встановленню тривалого і стійкого миру в Афганістані.
XS
SM
MD
LG