Доступність посилання

ТОП новини

У США оприлюднили уточнені дані про стрілялину в Денвері


Кінотеатр Century 16 – місце нападу в населеному пункті Аврора
Кінотеатр Century 16 – місце нападу в населеному пункті Аврора
Жертвами стрілянини в кінотеатрі одного з передмість Денвера, в американському штаті Колорадо, стали, за уточненими даними, 12 осіб, ще 38 отримали поранення.

Раніше повідомляли про 14 загиблих.

Трагедія сталася в ніч на п’ятницю в населеному пункті Аврора. За словами очевидців, стрілянину в залі кінотеатру, де глядачі чекали прем’єрного сеансу нового фільму про Бетмена «Темний лицар: відродження легенди», відкрив чоловік у протигазі. Перед тим, як почати стріляти, він кинув гранату зі сльозогінним газом. Деякі з присутніх спочатку сприйняли те, що відбувається, за частину шоу.

На території найближчої до кінотеатру парковки був затриманий підозрюваний, у якого знайшли гвинтівку, пістолет і ніж. За даними джерел у Федеральному бюро розслідувань США, підозрюваний – 24-річний місцевий мешканець Джеймс Голмс. У його помешканні провели обшук. Затриманий, імовірно, не був причетний до терористичної діяльності.

Президент США Барак Обама, коментуючи подію, заявив, що шокований повідомленнями з Колорадо. Він пообіцяв, що влада надасть усю необхідну підтримку сім’ям загиблих і потерпілим.
XS
SM
MD
LG