Доступність посилання

ТОП новини

Євгенія Тимошенко: якщо Януковича не зупинити, «буде гірше, ніж у Білорусі»


Євгенія Тимошенко, архівне фото
Євгенія Тимошенко, архівне фото
Дочка ув’язненої колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенія заявила в оприлюдненому в п’ятницю інтерв’ю «Голосові Америки», що в Україні, на її думку, відбувається «встановлення диктатури».

За її словами, Президент Віктор Янукович уже майже рік витримує політичний тиск через справу Юлії Тимошенко, бо «хоче ізолювати Україну як свою приватну власність і правити нею без огляду на чиїсь поради з-за кордону».

«Це дуже небезпечно, і саме тому ми звертаємося до світового співтовариства із закликом допомогти нам зупинити цей процес. Якщо його не зупинити, ми дуже скоро опинимося в ситуації, гіршій навіть, ніж у Білорусі», – заявила Євгенія Тимошенко.

Вона також закликала до міжнародних санкції проти чільних українських посадовців, пов’язаних із їхніми фінансовими оборудками і відмиванням грошей.

«Таких фактів дуже багато, опубліковані журналістські розслідування, усі про це знають. Але таке розслідування буде тривалим. Тому санкції будуть надзвичайно ефективними. Вони покажуть замішаним у корупцію посадовцям, що за ними спостерігають, що вони мають припинити ганебну практику, що вони не можуть одночасно і красти гроші, і переслідувати опозицію, і правити Україною як царі», – заявила Євгенія Тимошенко.

За її словами, дуже важливо також принаймні зробити публічною інформацію про такі зловживання посадовців.

Повністю інтерв’ю читайте на сайті «Голосу Америки».
XS
SM
MD
LG