Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські повстанці захопили вже другий КПП на кордоні з Іраком


Губернатор провінції Найнава в Іраку Атіль ан-Нуджейфі заявив у суботу, що бійці опозиційної Вільної сирійської армії взяли під контроль уже другий пункт перетину кордону з Іраком зі свого боку.

За його даними, сирійські повстанці перебрали контроль над прикордонним пунктом, відомим як Ярібія з сирійського боку і Рабія з іракського, в суботу під вечір.

Як заявив губернатор, іракські війська перекрили цей пункт зі свого боку кордону і, коли його знову відкриють у неділю, через нього пропускатимуть тільки громадян Іраку.

«Ми ще не знаємо, з ким маємо справу з того боку», – сказав він.

У четвер сирійські повстанці вже захопили пункт перетину кордону з Іраком біля іракського міста Аль-Каїм у провінції Аль-Анбар.

Сирійські урядові війська відходять від кордонів країни для участі в боях із повстанцями у внутрішніх частинах країни. Від цих бойових дій сирійці останнім часом масово втікають до інших країн, зокрема, й до Іраку; так само через активні бої в Сирії до Іраку повертаються численні іракські біженці, які раніше повтікали до Сирії від насильства в своїй країні.
XS
SM
MD
LG