Доступність посилання

ТОП новини

У США сапери розмінували квартиру нападника в кіно


Кінотеатр в Орорі, де стався напад, фото 20 липня 2012 року
Кінотеатр в Орорі, де стався напад, фото 20 липня 2012 року
Поліція штату Колорадо у США повідомила в суботу, що сапери усунули небезпеку вибухів чи пожежі в помешканні підозрюваного нападника, який влаштував стрілянину в кінотеатрі і вбив не менш як 12 людей.

За повідомленнями, в помешканні була встановлена як пастки низка вибухових, запалювальних і хімічних пристроїв. Один із них, зокрема, мав вибухнути при спробі відчинити двері. Розмінування здійснили за допомогою дистанційно керованого робота.

На час розмінування були евакуйовані мешканці інших помешкань будинку, їм мають дозволити повернутися в неділю.

Підозрюваний, 24-річний мешканець містечка Орора на околиці Денвера у штаті Колорадо Джеймз Голмз, перебуває в одиночній камері «задля його власної безпеки», повідомила поліція. У понеділок йому мають офіційно висунути звинувачення.

У ніч на п’ятницю Голмз влаштував стрілянину в повному кінозалі в Орорі на останньому нічному сеансі прем’єрного показу нового кінофільму про Бетмена, вбивши 12 людей і поранивши ще 58.

Мотиви його дій досі не відомі. Наразі вважають, що він не пов’язаний ні з якою терористичною організацією. За даними розслідування, нападник, недавній студент неврології, не служив у війську, але мав значну кількість стрілецької зброї і кілька тисяч набоїв до неї.
XS
SM
MD
LG