Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан попереджає Пакистан через обстріл на кордоні


Афганістан попередив у неділю Пакистан, що будь-які подальші обстріли афганської території з пакистанського боку кордону можуть значно погіршити відносини між двома країнами.

Як повідомило Міністерство закордонних справ Афганістану, заступник міністра Джавед Лудін викликав цього дня посла Пакистану в Кабулі, щоб попередити його про це.

А в апараті президента Афганістану Хаміда Карзая повідомили, що справу з обстрілами прикордонних територій обговорювали на засіданні Ради безпеки країни.

У суботу урядовці в провінції Кунар на сході Афганістану заявили Радіо Свобода, що одне з прикордонних із Пакистаном сіл зазнало того дня артилерійського обстрілу з пакистанської території, внаслідок чого загинули чотири людини, зруйновані десять будинків.

Протягом останнього часу такі обстріли в цьому регіоні ставалися вже не раз. Місцеві урядовці і мешканці вже зверталися до влади Афганістану з проханням вдатися до дипломатичних дій, щоб припинити такі обстріли з того боку кордону.

Афганістан уже попереджав на початку місяця, що може звернутися до ООН із приводу обстрілів прикордонних сіл у провінції Кунар на сході країни, де активно діє ісламістський рух «Талібан». Місцеві органи влади в прикордонних районах цієї провінції заявляють, що через це тисячі селян мусили втекти зі своїх домівок.

Пакистанські ж урядовці відповідали, що їхньою ціллю є бойовики-таліби, які діють поблизу кордону.
XS
SM
MD
LG