Доступність посилання

ТОП новини

Захворювання Тимошенко нетяжкі і не загрожують життю – судмедекспертизa


Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, комісійна судово-медична експертиза проінформувала Київський районний суд Харкова про результати ознайомлення з медичними документами лікування Юлії Тимошенко.

Виявлені під час судмедекспертизи захворювання у екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко є хронічними, нетяжкими і не загрожують життю екс-прем’єра –
відповідний висновок судово-медичної експертизи, проведеної за медичною документацією Тимошенко, зачитав головуючий суддя Київського районного суду Харкова Костянтин Садовський сьогодні на судовому засіданні у справі ЄЕСУ.

«Виявлені хворобливі зміни є хронічними, але нетяжкими і не загрожують життю Тимошенко. Відповідно до щоденних записів у картці загальний стан здоров’я Тимошенко до теперішнього часу слід вважати стабільними, будь-яких загрозливих станів на теперішній час не зафіксовано», – процитував Садовський висновок експертів.

За висновками експертизи, стан здоров’я Тимошенко не перешкоджає їй приймати усну та письмову інформацію та висловлювати свою позицію. Крім того, суддя, цитуючи результати експертизи, наголосив, що судмедексперти не вбачають медичних протипоказань щодо здатності Тимошенко брати участь у заходах поза межами медичного закладу.

За словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, такий висновок не дає чіткої відповіді на питання, чи може Тимошенко брати повноцінну участь у розгляді судової справи. А отже, за його словами, можна брати до уваги висновки німецьких лікарів, які стверджують, що Тимошенко за показаннями здоров’я брати участь у судовому процесі не може.

Представники державного обвинувачення попросили суддю перенести слухання і дати можливість Тимошенко ознайомитись із матеріалами судмедекспертизи.

Суд оголосив перерву у слуханні кримінальної справи екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ на 31 липня. Головуючий суддя Костянтин Садовський ухвалив таке рішення, зважаючи на відсутність підсудної у залі судових засідань. Суддя також постановив внести до матеріалів кримінальної справи результати судово-медичної експертизи.

Київський райсуд Харкова, що розглядає справу про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи», 25 червня постановив призначити Тимошенко проведення судово-медичної експертизи щодо стану її здоров’я. Оскільки Тимошенко відмовилася від огляду судово-медичними експертами, експертизу проводили шляхом вивчення експертами медичної документації Тимошенко.

XS
SM
MD
LG