Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко можна доставити до суду – прокурор


Згідно з результатами проведеної судмедекспертизи, екс-прем’єр Юлія Тимошенко може брати участь у судових засіданнях, заявляє прокурор у справі ЄЕСУ Вікторія Калита.

«Щодо результатів судово-медичної експертизи, яку було здійснено виключно на законних підставах, я хочу наголосити, що, згідно з нею, підсудна Тимошенко може брати участь у судових засіданнях», – сказала прокурор.

За твердженням Калити, експерти встановили, що Тимошенко може сприймати й аналізувати інформацію, може відповідати на запитання й загалом не має медичних протипоказань для участі в заходах за межами стаціонарного медичного закладу.

«Тобто тепер, коли суд і учасники судового процесу мають об'єктивну інформацію, стан здоров’я Тимошенко не може бути об'єктивною причиною її відсутності в судовому засідання», – сказала Калита.

Зі свого боку, захисник Тимошенко Сергія Власенко заявив, що висновок судмедекспертизи не дав чіткої відповіді на запитання, чи може Тимошенко брати повноцінну участь у розгляді судової справи. А отже, за його словами, наразі слід брати до уваги висновки німецьких лікарів, які стверджують, що Тимошенко, за показаннями здоров’я, брати участь у судовому процесі не може.

Київський райсуд Харкова, що розглядає справу про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи», 25 червня постановив призначити Тимошенко проведення судово-медичної експертизи щодо стану її здоров’я. Оскільки Тимошенко відмовилася від огляду судово-медичними експертами, експертизу проводили шляхом вивчення експертами медичної документації Тимошенко.

XS
SM
MD
LG