Доступність посилання

ТОП новини

Бубка: українські олімпійці готові до боротьби


Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка
Київ 27 липня у Лондоні відкриється ХХХ літня Олімпіада. Україна сподівається на звитяги своїх спортсменів, адже вони на останніх Олімпійських іграх довели приналежність держави до числа спортивних. Фахівці пророчать Україні місце у першій десятці країн-медалістів на Олімпіаді. Втім, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка в інтерв’ю Радіо Свобода не став робити прогнозів, хоча й висловив упевненість у готовності українських олімпійців до боротьби.

– Державна служба, олімпійський комітет, федерація, олімпійські товариства акумулювали всі сили для того, щоб зробити все, щоб наші олімпійці, спортсмени не мали проблем. Тому зараз хотілося б побачити, щоб у них все буде гаразд.

– Проблеми вітчизняних олімпійців: брак коштів, спортивних баз. Хто і як міг би їх розв’язати – державні програми, чи, можливо, меценати?

– І одне, й інше. Одне без одного сьогодні не існує. Тому й економічний розвиток України, і спонсорство, партнерство і меценатство – це дуже важлива частина, яка б дала додатковий поштовх для розвитку.

– Чого все-таки бракує в підготовці майбутніх олімпійців?
Для того, щоби розбудова рухалася вперед, нам потрібна сьогодні сучасна інфраструктура

– В цілому, для того, щоби розбудова рухалася вперед, нам потрібна сьогодні сучасна інфраструктура. Дійсно, нещодавно завершилося Євро-2012, і Прем’єр-міністр казав, що в цьому напрямку будемо працювати.

– Як, все-таки, прищепити українцям здоровий спосіб життя?

– Спортивна складова є дуже важливою частиною життя людини, незалежно в якій частині світу чи в якій країні вона живе. Тому в цілому і олімпійський комітет, і держслужба роблять все для того, щоб була популяризація спорту, залучення дітей до спорту, громадян, щоб вони були здоровими, це дуже важливе питання і стратегічно важливе для держави.

– Чому в деяких країнах спорт і фізична культура стали національною ідеєю, а в Україні досі ні?

– У нас також спорт дуже полюбляють і успіхи України не можуть бути без тих досягнень і того підґрунтя, яке було раніше. Є певні питання, тому що сьогодні є економічні проблеми у світі і в Україні. Спорт дійсно був, є і залишається в пріоритеті, тому в цьому напрямку будемо працювати.
XS
SM
MD
LG