Доступність посилання

ТОП новини

Кабельний оператор не збирається повертати ТВі у свою мережу


Кабельний оператор «Тріолан» не відновить у мережі мовлення каналу ТВІ, бо побоюється претензій Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявив директор оператора Вадим Сидоренко, повідомляє «Комерсант-Україна».

За його словами, місце ТВі займе канал Нацбанку БТБ — він включений у список каналів універсальної програмної послуги. Сидоренко пояснив, що 11 липня Нацрада з телебачення й радіомовлення зобов’язав усіх кабельних операторів увести у свої соціальні пакети всі канали, що отримали ліцензію на цифрове ефірне мовлення – це 32 канали, у тому числі БТБ (раніше в соцпакет входило 16-19 каналів).

«Тепер якщо ми замінимо цей канал ТВі, у Нацради виникне закономірне питання – чому ми забрали з мережі обов’язковий канал, якщо він уже там був», – сказал директор «Тріолана».

Водночас, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наголошує на тому, що зазначене питання перебуває винятково у площині господарської діяльності провайдера програмної послуги.

20 липня кабельна мережа «Тріолан» вимкнула канал ТВі в 11 містах – Києві, Луганську, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку, Полтаві, Сімферополі, Сумах, Харкові, Чугуєві.

12 липня податківці на телеканалі вилучили документи, що стосуються фінансово-господарчої діяльності підприємства. Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиретора ТВі Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків. міжнародні правозахисні організації називають ситуацію з телеканалом тиском на незалежні ЗМІ.
XS
SM
MD
LG