Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: у Харківській області опозиція отримає 25% голосів


Колишній голова Харківської облдержадміністрації, бютівець Арсен Аваков, який перебуває в Італії, говорить, що об’єднана опозиція має отримати не менше чверті голосів у його рідній Харківській області.

«Ймовірно, у Харківській області ми зможемо отримати близько 25% голосів виборців за об’єднану опозицію та від трьох до чотирьох місць мажоритарників», – сказав Аваков в ефірі Російської служби Радіо Свобода.

При цьому він додав, що ці плани опозиції є цілком реальними, але лише за умови, що влада не буде діяти з «цілковитою брутальністю».

«По чотирьох округах Харківської області ми даємо досить серйозний бій провладним кандидатам і сподіваємося, що шанси на цих округах досить високі» – заявив Аваков.

При цьому він додав, що опозиція має дуже обмежені фінансові та інформаційні ресурси для ведення передвиборчої кампанії, бо незалежні засоби масової інформації усуваються з ефіру, а бізнес людей, які готові підтримувати опозицію, переслідується владою.

За словами Авакова, одному з кандидатів уже погрожували відкриттям карної справи.

Аваков говорить, що намагається керувати виборчою кампанією в Харківській області, перебуваючи за кордоном.

Днями Аваков з посиланням на італійську прокуратуру повідомив, що італійські правоохоронні органи не «бачать причин» для його екстрадиції в Україну, бо вважають, що в Україні переслідують опозицію.

Українська прокуратура повідомила, що перевіряє достовірність слів Авакова.
XS
SM
MD
LG