Доступність посилання

ТОП новини

Луценко відмовився давати свідчення, поки суд не допитає Давиденка


Суддя Печерського районного суду Києва Ганна Медушевська відхилила клопотання захисту колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про примусову доставку до суду для надання свідчень як потерпілого у справі Валентина Давиденка – водія колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Таке рішення вона ухвалила, бо, за її словами, потерпілий все сказав у телеграмі.

Раніше Медушевська зачитала текст телеграми, у якій Валентин Давиденко заявляє, що не визнає себе потерпілим, і просить суд його більше не турбувати.

Підтримуючи заявлене клопотання, екс-міністр наголосив, що його судять саме через те, що начебто під час проведення оперативно-розшукових заходів у справі про отруєння колишнього Президента Віктора Ющенка були порушені права Давиденка, однак суд його не допитав.

Підсудні колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, а також Володимир Тарасенко та Олег Павлєнов (обидва працювали у Департаменті карного розшуку МВС) відмовились давати свідчення в суді, поки на засідання не буде доставлено та допитано потерпілого Валентина Давиденка.
XS
SM
MD
LG