Доступність посилання

ТОП новини

«Помста за розкол країни» закликає не піаритися на мові (ВІДЕО)


Два місяці «Помсти за розкол країни»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Два місяці «Помсти за розкол країни»

Учасники кампанії «Помста за розкол країни» застерегли владу й представників опозиції утриматись від «використання мовного питання з електоральною метою».

За даними організаторів, на сьогодні до «Помсти за розкол країни» долучилися понад 1300 волонтерів, а сама кампанія охопила 23 мажоритарні округи. У 5 містах, де поки невідомі імена провладних кандидатів, кампанія спрямована на зниження рейтингу Партії регіонів.

В рамках кампанії громадські активісти вже протягом двох місяців відвідують виборчі округи кандидатів-мажоритарників, які голосували за скандальний «мовний» закон і закликають виборців не віддавати свої голоси за провладних депутатів. Метою кампанії є зниження рейтингів цих парламентарів.

3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», який значно розширює сферу застосування російської мови. Опозиція вважає, що цей закон фактично піде на шкоду державній українській мові, і заявляє, що він був ухвалений із великою кількістю порушень.
XS
SM
MD
LG