Доступність посилання

ТОП новини

Опозиції не кажуть, які питання винесені на позачергову сесію – Соболєв


Представникам парламентської опозиції не повідомляють, які питання буде винесено на позачергову сесію Верховної Ради. Про це заявив сьогодні заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

«У нас дивовижна ситуація: сьогодні фактично вже залишається п’ять днів до цього дня (31 липня може відбутися позачергова сесія Ради – ред.), і ніхто не знає. Яка сесія? З якими питаннями збирається сесія? На руки нам нічого не дали», – сказав депутат.

На його думку, позачергову сесію збирають лише для відставки голови Ради Володимира Литвина і його заступника Миколи Томенка, а також для того, щоб змінити закон про Регламент Верховної Ради.

«Це ключові питання. А далі – це мішура. Нібито з’явилася за останні два тижні купа законодавчих ініціатив економічного плану. Яких? Чому ми їх досі не бачимо? Чому вони не з’явилися два тижні тому? Питання одне: сесія потрібна для одного – зміни керівництва парламенту, зміни закону про Регламент, а далі буде навішано якийсь там джентльменський набір черговий, під що й збиралася сесія», – сказав Соболєв.

На ранковому засіданні 4 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку. Приводом для таких рішень стало голосування за закон «Про засади державної мовної політики». Ці питання депутати до кінця сесії не розглянули.
XS
SM
MD
LG