Доступність посилання

ТОП новини

Посол ЄС не прибув на зустріч із Тимошенко – пенітенціарна служба


Жозе Мануел Пінту Тейшейра, архівне фото
Жозе Мануел Пінту Тейшейра, архівне фото
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра не прибув у середу на дозволену йому зустріч із ув’язненою колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, заявила Державна пенітенціарна служба.

За цим повідомленням, він не прибув попри те, що в вівторок Тимошенко надали дозвіл на зустріч із ним.

У вівторок пенітенціарна служба, яка спершу інформувала, що відмовила в цій зустрічі, повідомила, що врешті дозволила цю зустріч як виняток. При цьому про можливу дату зустрічі нічого не повідомили.

В іншому повідомленні Державна пенітенціарна служба поінформувала, що за час перебування у стаціонарі центральної клінічної лікарні № 5 у Харкова, станом на середу, засуджена Тимошенко провела 19 зустрічей із родичами та іншими особами (крім адвокатів) загальною тривалістю майже 35 годин. Зокрема, з представниками Європейського парламенту вона мала 6 зустрічей загальною тривалістю понад 11 годин. Зі своїми захисниками в лікарні Тимошенко провела 70 зустрічей.

При цьому пенітенціарна служба нагадала, що засуджена Тимошенко відбуває покарання у вигляді позбавлення волі, тому, відповідно до положень Кримінально-виконавчого кодексу, вона має право на одне короткострокове побачення з родичами та іншими особами протягом місяця і на одне тривале побачення один раз протягом трьох місяців.

У повідомленні також додали, що лікарі рекомендували колишньому прем’єрові обмежити кількість відвідувань на час перебування у стаціонарному закладі.
XS
SM
MD
LG