Доступність посилання

ТОП новини

52% європейських вболівальників за безвізовий режим між Україною та ЄС – опитування


Більше ніж половина опитаних (52,39%) громадян країн Європейського Союзу, які відвідали Україну впродовж фінальної частини Євро-2012, висловилися за встановлення безвізового режиму між Україною і ЄС просто зараз. Крім того, вболівальники вважають, що найбільш європейськими в Україні є люди, найменш європейським – уряд. Про це свідчать і результати 1-го євроекзит-полу, проведеного компанією GfK на замовлення Інституту світової політики.

Дослідження продемонструвало, що пересічні громадяни Євросоюзу загалом досить доброзичливо налаштовані до європейських прагнень України. Так, 42,56% опитаних стверджують, що Україна заслуговує на вступ до ЄС найближчим часом. Ще третина (30,92%) опитаних вважають, що Україна може стати членом ЄС у середньостроковій перспективі, якщо поліпшить політико-економічну ситуацію. Лише 2,77% заявили, що не хочуть, аби Україна коли-небудь була в ЄС.

Крім того, 16,89% опитаних європейців вважають, що Україна вже є членом Євросоюзу, а майже 12% впевнені, що Україна є членом НАТО.

На думку європейських фанів, головними перешкодами для можливого членства України в ЄС є погана економічна ситуація (43,34%), корупція в уряді (40,23%) і наявність політичних в’язнів (38,81%).

Більше половини опитаних (55,82%) визнали, що після відвідування України відчувають симпатію до цієї країни.

Опитування проводилося у чотирьох містах Євро-2012 на виході зі стадіонів.
Найбільше опитаних – з Великої Британії, Швеції, Німеччини.
XS
SM
MD
LG