Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенкові відмовив у візі не Олімпійський комітет, а Велика Британія


Провідні російські ЗМІ продовжують повідомляти про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не зможе приїхати на Олімпіаду в Лондоні через відмову в акредитації з боку Міжнародного олімпійського комітету, незважаючи на те, що МОК відразу спростував цю інформацію. Це рішення офіційного Лондона, а британські урядовці пояснили Радіо Свобода, чому Лукашенко небажаний гість на Іграх.

Як повідомило агентство «РИА Новости» з посиланням на прес-службу МОК, «рішення про те, хто може приїжджати на територію держави, яка проводить Олімпійські ігри, ухвалюють місцеві органи влади».

За словами представників прес-служби оргкомітету «Лондон 2012», запрошення на Ігри відправили всім керівникам держав.

«Ми відправили запрошення на Ігри 204 главам держав. Рішення про дозвіл на в’їзд в країну ухвалює Міністерство внутрішніх справ», – повідомили там.

Таким чином, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і організаційний комітет Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні не відмовляли президентові Білорусі Олександру Лукашенкові в акредитації на Ігри, повідомили в обох цих організаціях.

Речник Міністерства закордонних справ Великої Британії у письмовій відповіді на запит Радіо Свобода наголосив, що Олександрові Лукашенкові заборонено в’їзд до Європейського Союзу через порушення міжнародних виборчих норм під час президентських виборів у Білорусі в грудні 2010 року та утиски громадянського суспільства і демократичної опозиції після цих виборів.

«Заборона ЄС є юридично обов’язковою і буде дійсною під час Олімпіади. Ми не змінимо свого рішення з цього приводу», – наголошують британські дипломати.

Інформація про те, що Олександр Лукашенко не зможе приїхати на Олімпіаду нібито через відмову в акредитації з боку МОК з’явилася ввечері 24 липня, коли віце-спікер Держдуми, президент НОК Росії Олександр Жуков повідомив в Твіттері, що оргкомітет Олімпійських ігор в Лондоні «не дав Лукашенкові акредитацію».

За інформацією «Газети.Ru», ця, як з’ясувалося, дезінформація прийшла у вівторок увечері на адресу національних олімпійських комітетів різних країн, у тому числі Росії, листом з НОК Білорусі, в якому висловлювалося прохання засудити рішення оргкомітету лондонської Олімпіади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG