Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд може зобов’язати Україну звільнити Тимошенко – Власенко


Захисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що Європейський суд з прав людини у своїй практиці ухвалював рішення, якими зобов’язував державу-відповідача звільнити ув’язненого-позивача.

«Ось текст рішення Європейського суду з прав людини у справі Фатулаєва проти Азербайджану. Воно відносне нове. І воно вже вступило в законну силу. Ось резолютивна частина: «На цих підставах суд одностайно ухвалює, що держава-відповідач зобов’язана забезпечити негайне звільнення заявника», – сказав Власенко в інтерв’ю ТСН.

Європейський суд з прав людини 28 серпня проведе публічні слухання справи «Тимошенко проти України». Після публічних слухань суд продовжить свою роботу у закритому режимі. Рішення буде оголошено на більш пізньому етапі.

Захист Тимошенко звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на незаконність затримання екс-прем'єра Україна 10 серпня 2011 року. Захист вважає, що внаслідок дії та рішень українських судів та влади були порушені положення Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, йдеться про заборона на принижуюче гідність поводження або покарання, право на свободу та особисту недоторканність, право на приватне життя та обмеження використання обмежень щодо прав.
XS
SM
MD
LG