Доступність посилання

ТОП новини

Луценко вимагає від судді надати йому право захищатися


Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вимагає від судді Печерського районного суду Ганни Медушевської, яка розглядає його справу, надати право захищатися, задовольнивши клопотання про виклик додаткових свідків і долучення низки документів, що підтверджують невинуватість Луценка.

«Я вимагаю від вас надати мені право захищатися!» – сказав Луценко під час засідання суду за обвинуваченням його в недбалості при продовженні оперативно-розшукової справи стосовно водія екс-заступника глави МВС Володимира Сацюка Валентина Давиденка.

«Я вам не заважаю, ваша честь? Ваша робота - встановлювати істину. Чого ви боїтеся, коли відмовляєтеся від задоволення клопотань... тоді про що ця справа? Говорімо чесно: це справа про порушення прав Януковича. Ви дивитеся їм (прокурорам – ред.) в очі, ви повністю танцюєте під їхню дудку. Ви порушили в цьому процесі все, що могли», – заявив він.

Луценко та його захист просили в суду витребувати низку документів, зокрема інструкцію з МВС щодо ведення оперативно-розшукових справ, довідку слідчого Генеральної прокуратури України, постанову про відкриття ОРС, лист-ознайомлення, а також постанову Апеляційного суду Києва, якою було санкціоновано здійснення стеження і прослуховування за Давиденка.

Також екс-міністр і його захист просили допитати кількох свідків, зокрема слідчих Генпрокуратури, а також заступника голови Апеляційного суду, яка ухвалювала рішення про санкціонування продовження стеження і прослуховування Давиденка.

Водночас представники держобвинувачення виступили категорично проти задоволення заявлених клопотань, погодившись лише на долучення даних на фігурантів справи Луценка. Прокурори мотивували це тим, що «клопотання захисту виходять далеко за межі розгляду кримінальної справи».

Саме така реакція прокуратури на заявлені клопотання і викликала гнів Луценка.

«Як це інструкція не має стосунку? Як це не допитувати цих людей? Я вважаю, що висловлювання представників Генпрокуратури на наше клопотання є необґрунтованими й дебільними», – сказав він.

Наразі суддя пішла до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за заявленими клопотанням.
XS
SM
MD
LG