Доступність посилання

ТОП новини

Клопотання Луценка про долучення документів МВС і ГПУ до справи відхилили


Клопотання захисту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо виклику додаткових свідків та витребування документів із МВС і Генпрокуратури суддя Печерського районного суду Києва Ганна Медушевська відхилила. Про це вона оголосила після перерви, яка продовжувалася понад 2 години.

Луценко та його захист просили в суду витребувати низку документів, зокрема інструкцію з МВС щодо ведення оперативно-розшукових справ (яка мала б прояснити, чи мав право заступник міністра Коляда підписувати постанову про закриття справи щодо стеження за Давиденком), довідку слідчого Генеральної прокуратури України, постанову про відкриття ОРС, лист-ознайомлення, а також постанову Апеляційного суду Києва, якою було санкціоновано здійснення стеження і прослуховування за Давиденка.

Також екс-міністр і його захист просили допитати кількох свідків, зокрема слідчих Генпрокуратури, а також заступника голови Апеляційного суду, яка ухвалювала рішення про санкціонування продовження стеження і прослуховування Давиденка.

Луценка звинувачують у тому, що у 2009 року на посаді міністра він продовжив оперативні заходи із розслідування справи про отруєння на той час кандидата на Президента Віктора Ющенка – організував стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.
XS
SM
MD
LG