Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада в цифрах: від золота до презервативів (ВІДЕО)


Під час Олімпіади, яка відкривається в Лондоні 27 липня, протягом трьох тижнів спортсмени будуть змагатися за тисячі медалей. Радіо Свобода пропонує оцінити найбільше спортивне змагання на планеті через призму цифр.

2 – це кількість жінок атлетів, яких посилає на Олімпіаду Саудівська Аравія. Консервативне мусульманське королівство підтвердило, що зробить це вперше. Йдеться про дзюдоїстку Воджан Алі Сераж Абдулрахім Шакрані та Сару Атта, яка братиме участь у забігу на дистанцію 800 метрів.

3 – це кількість країн, які вперше посилатимуть на Олімпіаду жінок. Поруч із Саудівською Аравією, це Катар і Бруней. Таким чином, вперше жінки будуть присутні в усіх національних командах.

3 – стільки разів Ігри проводили в Лондоні відтоді як їх відновили 1896 року. З того часу британська столиця приймала Олімпіаду в 1908-у і 1948 роках. Девіз цьогорічних Ігор – «Надихаючи наступне покоління».

5 – це кількість реактивних лайнерів, які можуть поміститися в медійному центрі, де Олімпіаду будуть висвітлювати 20 тисяч журналістів і фотографів.

17 це кількість кілометрів сталевих тросів, які використали для того, щоб виготовити дах велодрому. Це удвічі вище, ніж гора Еверест. Із 6 тисячами місць та еліптичною трасою, так створили найшвидший у світі велотрек.

26 – це кількість видів спорту у 38 дисциплінах, від синхронного плавання до боротьби.

71 – це вік найстаршого атлета. Японець Хіросі Хокецу змагатиметься на коні Віспер, якому 15 років. Хокецу став найстаршим атлетом після Оскара Свана, 72-річного шведського стрільця, який виграв бронзу на Олімпійських іграх в Антверпені в 1920 році.

357 – це кількість футбольних полів, щоб заповнити Олімпійський парк. Там розміщено 8 об’єктів, включно з Олімпійським стадіоном, Центром водних видів спорту, велодромом. В парку також розташоване Олімпійське селище для спортсменів та офіційних осіб.

2 000 – це, за повідомленнями, кількість тритонів, які перейшли з Олімпійського парку в сусідній заповідник Waterworks.

4 700 це кількість медалей, на які претендують учасники Олімпійських і наступних Паралімпійських ігор. На кожній медалі зображена Ніка, грецька богиня перемоги, а ззаду – логотип Олімпіади. Назву виду спорту є на ободі. При вазі у 400 грамів в медалі за перше місце – 1,2 грама золота.

10 000 – це кількість тимчасових туалетів, які встановлять біля олімпійських об’єктів.

17 000 – це кількість атлетів, які представляють 204 країни і території.

18 000 – це кількість британських військових, які дбатимуть про безпеку змагань після того, як приватна фірма не змога надати достатньо охоронців. На Темзі буде пришвартований авіаносець, а ракети «земля-повітря» скануватимуть небо. 55 команд собак будуть патрулювати олімпійську зону, яка відгороджена від міста електричним парканом у 5 тисяч вольт.

80 000 – це кількість місць на Олімпійському стадіоні у Лондоні. Споруда, висотою 53 метри, має 14 веж, що освітлюються, на висоті 70 метрів над спортивною ареною. Під час будівництва викопали 800 000 тонн землі.

150 000 – це кількість презервативів, які будуть роздавати в Олімпійському селі, в середньому по 9 на спортсмена. Під час Олімпійських ігор у Пекіні 2008 року роздали 100 тисяч презервативів.

9 мільйонів – це кількість проданих місць на арени, вартість квитків від 30 доларів за звичайні місця, до 3 тисяч за найкращі сидіння на церемонії відкриття.

13 мільйонів – це кількість порцій страв, які будуть споживати, за підрахунками, спортсмени, волонтери і гості змагання. До столу подадуть 260 тисяч хлібин.

1 мільярд – це кількість міжнародних глядачів, що, як очікують, будуть спостерігати за відкриттям Олімпіади. Під час церемонії пройде парад команд-учасниць і запалять Олімпійський вогонь, що символізуватиме початок Ігор.

13 мільярдів – це попередня вартість у доларах підготовки лондонської Олімпіади, більше ніж удвічі, ніж планували спочатку. 10 мільйонів доларів на годину коштують церемонії відкриття і закриття Ігор.

Лондон перед стартом Олімпіади
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG