Доступність посилання

ТОП новини

Секретар Донецької міськради пішов у відставку, щоб балотуватися до Ради


Сьогодні на сесії Донецької міськради депутати підтримали рішення про відставку секретаря міськради Миколи Левченка. За словами чиновника, він йде з посади через те, що балотуватиметься до Верховної Ради. Депутати не лише прийняли відставку Левченка, а й проголосували за нового секретаря. Ним став Сергій Богачов, голова фракції Партії регіонів у міськраді. Сам Микола Левченко так пояснив свою відставку:

«Після того, як міська конференція рекомендувала мене з’їзду в числі інших кандидатів для затвердження в списках мажоритарників від Партії регіонів, фактично я у випадку перемоги не маю законного права обіймати цю посаду, у випадку поразки — морального права обіймати цю посаду. Тому, коли я ухвалив рішення балотуватися, для мене це був рубікон, назад шляху немає. Я би хотів перемогти в чесній конкурентній боротьбі своїх опонентів, щоб ніхто не дорікав Партії регіонів, що ми використовуємо адмінресурс на виборах».

Микола Левченко, зокрема, відомий своїми проросійськими поглядами та заявами про те, що в Україні має бути єдиною державною російська мова. У 2006 році він ініціював ухвалення рішення про діловодство двома мовами: російською та українською. А в 2011 році в Україні спалахнув скандал через фільм німецького режисера Якоба Пройса під назвою «Інший Челсі». Автор показав розкішні апартаменти та автомобіль чиновника та висловив припущення, що все це не може бути придбано на зарплатню чиновника.
XS
SM
MD
LG