Доступність посилання

ТОП новини

Реабілітація Тимошенко успішно завершена – Богатирьова


Віце-прем’єр-міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова вважає, що процес реабілітації екс-прем’єра Юлії Тимошенко успішно завершено.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це Богатирьова заявила, відповідаючи на запитання журналістів про стан здоров’я екс-прем’єра.

«На сьогодні міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров’я пацієнтки Тимошенко, на підставі тієї кількості процедур, які отримала хвора, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації», – зазначила Богатирьова.

Вона наголосила, що Тимошенко дуже активна, проводить багато різних зустрічей. «А це свідчить про динаміку поліпшення здоров’я пацієнтки і про те, що її реабілітація досягла позитивного результату», – заявила міністр охорони здоров’я.

За словами міністра охорони здоров'я України, за всіма стандартами лікування такої хвороби, як у екс-прем'єра, підстав для довготривалого перебування на стаціонарному лікуванні немає.

Міністр охорони здоров'я України зазначила, що вітчизняні медики залишаються осторонь політизації процесу лікування Тимошенко і намагаються і далі професійно виконувати свої обов’язки.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. Захист неодноразово заявляв про її проблеми зі здоров’ям і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії до центральної клінічної лікарні №5. Тактику та медикаментозне лікування екс-прем’єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».
XS
SM
MD
LG