Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану наказує посилити боротьбу з корупцією


Хамід Карзай, архівне фото
Хамід Карзай, архівне фото
Президент Афганістану Хамід Карзай виступив у п’ятницю з широким переліком заходів боротьби з корупцією, яких він вимагає від органів влади країни.

Президентський указ, що займає 23 сторінки тексту, вказує міністерствам, прокурорам і судам посилити боротьбу з хабарництвом, кумівством і блатом.

Прокуратура і суди, зокрема, мають швидко розглянути давні справи про корупцію, які вже давно перебувають на розгляді, і перейти від слів до дії в притягненні винних до відповідальності.

Карзай в указі також повторив вимогу до чільних урядовців та їхніх родичів, щоб їхні приватні фірми не брали участі в урядових контрактах на відбудову країни.

Держави-донори Афганістану вже давно висловлюють невдоволення рівнем корупції в цій країні і, зокрема, в самій її владі. Надання нової допомоги на суму близько 16 мільярдів доларів, яку вони пообіцяли на наступні чотири роки в перебігу міжнародної конференції в Токіо на початку місяця, обумовлене запровадженням нової процедури моніторингу, який має забезпечити, що кошти цієї допомоги не розкрадуть чи розтратять.

Карзай же складає частину вини за міжнародні процедури надання контрактів, через які ці контракти надаються приватним фірмам, якими керують афганські посадовці.
XS
SM
MD
LG