Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про договір про торгівлю зброєю зриваються


Переговори про узгодження тексту нового Договору про торгівлю зброєю на міжнародній конференції під егідою ООН у Нью-Йорку зірвалися в п’ятницю, останнього дня цих переговорів.

Прихильники обговорюваного проекту тексту договору, однак, продовжили збирати підписи держав-учасниць конференції і попри відмову, зокрема, США і Росії винести текст на голосування і затвердження.

Зокрема, делегація США заявила вранці в п’ятницю, що ще не отримала вказівок від влади своєї країни щодо остаточного голосування з приводу цього тексту. Так само й Росія чи Індія заявили, що потребують більше часу на розгляд документа.

Схвалення тексту договору на цій конференції вимагало повного консенсусу. Подальшим кроком може бути винесення проекту на розгляд Генеральної асамблеї ООН, яка може схвалити його своєю резолюцією принаймні двома третинами голосів.

Переговори про договір, які протривали місяць, привели в четвер до створення вже другого проекту тексту угоди, який переважно схвалили держави-учасниці, а також неурядові гуманітарні і правозахисні організації. Договір має стати першим, що регулюватиме торгівлю зброєю в усьому світі й буде обов’язковим до виконання для його учасників.
XS
SM
MD
LG