Доступність посилання

ТОП новини

Миколаївщина: міліція каже про затримання підозрюваної, опозиція про політичний тиск


Управління Міністерства внутрішніх справ у Миколаївській області заперечило в суботу заяву об’єднаної опозиції, що затримання опозиційної активістки є тиском на опозиційного претендента на кандидата до Верховної Ради.

Як мовиться в повідомленні, жінку-члена виборчого штабу «однієї з політичних партій» затримували в місті Первомайську в п’ятницю для доставки до обласного центру для слідчих дій, бо її підозрюють у кримінальній справі за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах.

За повідомленням УМВС, коли на голосні відмови підозрюваної зібралися громадяни й почали перешкоджати правоохоронцям, керівник Первомайського міськвідділу міліції надав представникові її інтересів «документи, які підтвердили обґрунтованість та законність вимог співробітників міліції». Після цього підозрювана «добровільно» вирушила до Миколаєва, до місця проведення досудового слідства, де була затримана. Протягом трьох діб вирішать питання про обрання їй запобіжного заходу.

Раніше в суботу прес-служба об’єднаної опозиції заявила, що цим затриманням влада «тисне» на очікуваного кандидата у 132-му мажоритарному виборчому окрузі Аркадія Корнацького, який має намір балотуватися від об’єднаної опозиції і, як вважають у ній, має всі шанси перемогти на виборах.

Із посиланням на адвокатів затриманої прес-служба заявила, що міліція затримала заступника керівника Первомайського виборчого штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Людмилу Нікіткіну «незаконно», й навела цілком відмінну від міліційної версію подій.

За повідомленням об’єднаної опозиції, жінку «схопили» чоловіки в цивільному й «намагалися насильно затягти її» до авта, а коли на крики зібралися люди, а потім адвокати і керівник Первомайського УМВС, «особи, які назвалися працівниками міліції, відмовилися показати свої службові посвідчення і документи про затримання».

За словами адвокатів, після цього Нікіткіну повезли до обласного центру обманом, хоча обіцяли з’ясувати все в Первомайському райвідділі, а в Миколаєві «допитували без адвоката до 3-ї години ночі, вчиняючи психологічний тиск і намагаючись вибити якісь свідчення проти опозиції».
XS
SM
MD
LG