Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю: тільки сильна загроза може не дати Іранові створити ядерну зброю


Біньямін Нетаньягу, архівне фото
Біньямін Нетаньягу, архівне фото
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у неділю, що для того, щоб не дати Іранові створити ядерну зброю, необхідна «сильна і реальна» воєнна загроза.

За його словами, міжнародні санкції та інші дипломатичні кроки вже довели свою неефективність у переконуванні Ірану відкрити свою суперечливу ядерну програму для перевірки.

У неділю ж Біньямін Нетаньягу зустрівся в Єрусалимі з Міттом Ромні, який кандидуватиме на виборах президента США, а нині перебуває в Ізраїлі з візитом.

Перед цією зустріччю чільний помічник Ромні дав знати, що американський політик «поважатиме» й тим по суті підтримає можливе рішення влади Ізраїлю завдати воєнного удару по Іранові, щоб не дати Тегеранові створити ядерну зброю, повідомив у неділю його чільний помічник із національної безпеки Дан Сінор.

Нинішній президент США Барак Обама переконує Ізраїль відмовитися від ідеї випереджувального удару по Іранові.

Також у неділю ізраїльський щоденник «Гаарец» подав статтю, в якій стверджує, що в адміністрації Обами вже поінформували Нетаньягу про план США здійснити воєнний напад на Ізраїль, якщо зазнають провалу дипломатичні зусилля, щоб переконати Тегеран відмовитися від своєї суперечливої ядерної програми. Ні підтверджень, ні заперечень цієї заяви ще немає.
XS
SM
MD
LG