Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах молодь дякує за українську мову


Учасники концерту «Дякуємо за українську мову», 29 липня 2012 року
Учасники концерту «Дякуємо за українську мову», 29 липня 2012 року
У Черкасах у неділю відбувся концерт «Дякуємо за українську мову». Впродовж заходу, ініційованого громадською організацією «Молода громада», учасники співали пісень та декламували вірші українською мовою.

Як зауважила в коментарі Радіо Свобода координатор проекту Лілія Ткаченко, захід абсолютно аполітичний. Адже головна ідея концерту – донести насамперед до молоді, що спілкуватися українською – це сучасно.

«Цим концертом ми хочемо показати людям, що українська мова – це правді круто. Сподіваємося, що цей захід допоможе популяризувати рідну мову серед молоді», – каже вона.

Головною умовою участі у концерті було виконання творів українською мовою. Загалом до заходу долучилися 10 виконавців, серед яких були як професіонали, так і аматори.

Черкаський поет Олексій Юрін під час концерту декламував авторські вірші під супровід скрипки. Участь у концерті – це вияв його громадянської позиції.

«Я вважаю, що українська мова повинна бути єдиною державною мовою в Україні. Нині вона як ніколи потребує підтримки», – переконаний Олексій Юрін.

Через спеку глядачів концерту було мало
Через спеку глядачів концерту було мало
Через дуже сильну спеку на концерт прийшло небагато глядачів. Однак організатори переконані, що «головне не кількість, а якість».

Напередодні концерту активісти «Молодої громади» на одній із центральний площ міста провели промо-акцію «Дякуємо за українську мову», під час якою перехожих питали, котра година, державною мовою. Якщо перехожі відповідали українською – а таких, як кажуть організатори, було 30% опитаних – активісти дякували їм за це та роздавали патріотичні календарики-запрошення на вечірній концерт. Якщо ж відповідали російською чи мовчки вказували на годинник – їх просто запрошували на вечірній захід.
XS
SM
MD
LG