Доступність посилання

ТОП новини

Під Українським домом лишається шестеро голодувальників


Філософ і антрополог Роман Кісь третій день на Європейській площі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Під стінами Українського дому в Києві в неділю далі залишається шестеро голодувальників, попри попередні заяви щодо зміни форми протесту проти закону про державну мовну політику, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Три дні тому до них долучився старший науковий працівник Львівського інституту народознавства Національної академії наук України, етнограф Роман Кісь. За його словами, це з його боку – вияв солідарності з протестним рухом проти дискримінації української мови і культури.

Роман Кісь планує в понеділок припинити голодування, хоча й зауважує, що його побратими голодуватимуть безстроково.

У неділю ввечері на Європейській площі в Києві, на якій розташований Український дім, перебувають близько півсотні демонстрантів, однак їхня кількість не є сталою. Одні збирають підписи, інші співають українських пісень.

Тим часом всеукраїнський рух «Український дім», що складається з колишніх голодувальників та учасників попередніх акцій протесту, планує на понеділок нову велику акцію протесту, оскільки підозрюють, що «мовний закон» буде підписаний керівництвом Верховної Ради на її позачерговій сесії цього дня і переданий на підпис Президентові. Повідомлення про це з’явилось на сторінках спільноти в інтернеті. Акція почнеться об одинадцятій ранку на Європейській площі.
XS
SM
MD
LG