Доступність посилання

ТОП новини

Влада Сирії пророкує поразку повстанців, повстанці просять допомоги


Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявив у неділю в перебігу візиту до Ірану, що повстанці в його країни «неминуче зазнають поразки.

А міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салегі, виступаючи на спільній із ним прес-конференції, зі свого боку, додав, що в разі, якщо конфлікт у Сирії далі поглибиться і влада президента Башара аль-Асада впаде, то наслідки цього «охоплять увесь регіон, а зрештою і весь світ».

Іран є чільним союзником авторитарної влади Асада.

Тим часом голова найпотужнішого об’єднання сирійської опозиції, Сирійської національної ради, Абдель-Бассет Сейда, закликав у неділю інші країни надати зброю сирійським повстанцям, які ведуть збройну боротьбу проти влади.

У неділю ж тривала битва за місто Алеппо на півночі Сирії, друге найбільше в країні, між урядовими військами і силами повстанців, які попередніми днями зайняли значну частину міста.

За повідомленнями, урядові війська, які в суботу почали масований наступ, продовжували застосовувати танки, артилерію і бойову авіацію для обстрілів районів міста, контрольованих повстанцями.

Існують побоювання, що в цих боях може значно потерпіти цивільне населення міста.

За даними ООН станом на неділю, за останні два дні, відколи урядові сили почали наступ в Алеппо, з міста втекли близько 200 тисяч людей.

Також у неділю Йорданія відкрила перший наметовий табір для біженців із сусідньої Сирії. За словами влади країни, вона була змушена діяти, коли в Йорданії вже перебуває 142 тисячі сирійських біженців, і щодня їх прибуває ще по кілька тисяч.
XS
SM
MD
LG