Доступність посилання

ТОП новини

Трагедія у Польщі: загинули українські заробітчани


Залишки автобусу на залізничному переїзді у селі Братошевіце
Залишки автобусу на залізничному переїзді у селі Братошевіце
Варшава – На залізничному переїзді у селі Братошевіце Лодзького воєводства мікроавтобус зіткнувся з потягом. Внаслідок цього зіткнення загинули 9 пасажирів автобуса, одна пасажирка важко поранена. У потязі ніхто не постраждав. Всі 10 осіб, які потрапили у ДТП неподалік від польського Лодзі, є громадянами України. Це підтвердив речник МЗС України Олександр Дикусаров. Ці люди були сезонними робітниками і їхали на роботу.

Трагедія сталася о 5:45 польського часу на залізничному переїзді, який заборонено перетинати автомобільним транспортом. Як припускають польські правоохоронці, водій зігнорував знак «Стоп». За даними поліції, на місці трагедії нема слідів гальмування мікроавтобуса. Потяг, який їхав зі швидкістю 30-40 км/год відтягнув автобус на 30 метрів від переїзду і загальмував за 200-300 метрів від місця події.

За словами пожежників, які прибули на місце події, автобус був так пошкоджений, що їм не відразу вдалося розпізнати марку автомобіля. Речник лодзької поліції Йоанна Концка, каже що «Ford Transit», яким везли 10 пасажирів, був 6-місним.

Йоланта Хелмінська, воєвода Лодзького воєводства повідомила на прес-конференції, що правоохоронці з’ясовують, хто був власником мікроавтобуса і чому ним їхало стільки осіб. За її словами, частина загиблих мала при собі документи, тож правоохоронцям вже відомі п’ять прізвищ. Проте, каже воєвода, ці прізвища не оприлюднюють поки нема певності, що виявлені докумети належали саме загиблим.

Серед загиблих – 6 чоловіків та 3 жінки. Одна жінка померла вже в лікарні. Інша поранена перебуває в шпиталі. За словами пожежників, двох поранених жінок було дуже нелегко витягти з розчавленого мікроавтобуса.

Заробітчани їхали на роботу на овочепереробний комбінат.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG