Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче бути знову опозицією? (огляд преси)


Київ – З’їзд Об’єднаної опозиції дав привід дотепникам назвати його «придворним» з’їздом офісу, констатує газета «День». Як і прогнозувалося, результати з’їзду викликали чимало скандалів. Багато нинішніх парламентарів-опозиціонерів не знайшли себе в списках: ні в партійних, ні в узгоджено-мажоритарних. Один серед них Тарас Стецьків. В інтерв’ю газеті він наголошує, що «ця опозиція просто не хоче вигравати вибори – по-дорослому вигравати у влади. Вона хоче легко пройти у Верховну Раду і стати опозицією в наступному парламенті».

Для Росії питання Чорноморського флоту суто економічне і корупційне, стверджує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що флот Росії тримає за собою величезні території об’єктів берегової інфраструктури, батарей, підрозділів протиповітряної оборони. Насправді ж флоту достатньо й 20 відсотків того, що є. Решту росіяни здають у суборенду комерційним структурам. Це мільйонні доходи, які йдуть у Москву, переконаний експерт.

У цьому ж числі «Газета по-українськи» пише про домовленості між Президентом і Литвином, що той підпише мовний закон і направить його Януковичу, але висловить свої зауваження та пропозицію накласти вето. Тому Янукович поверне мовний закон у Раду. Якщо треба буде показати європейськість, то більшість викине законопроект на смітник. Якщо ж усі промовчать, то за мовний закон восени проголосують.

Найкращим часом для купівлі квартир традиційно вважається літо: сезонне падіння попиту змушує продавців знижувати ціни і заманювати клієнтів знижками. Проте в нинішньому році експерти радять не поспішати – притримати свої заощадження хоча б до кінця осені. За прогнозами експертів «Ізвєстій в Україні», вартість житлових квадратних метрів у столиці та інших великих містах України впаде на 15-30 відсотків залежно від типу квартир. Особливо помітно подешевшає нова нерухомість класу «вище середнього», а також неліквідні «хрущовки» та «сталінки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG