Доступність посилання

ТОП новини

Сина Азарова висунули за «мажоритаркою» у Слов’янську за рішенням із Києва


Слов’янськ – Кандидата у народні депутати від Слов'янська, що в Донецькій області, сина прем’єра Олексія Азарова висунули за «мажоритаркою» рішенням із Києва. Про це розповіли Радіо Свобода місцеві чиновники. Їх не бентежить те, що Азаров-молодший мешкав у цьому місті менше, ніж за кордоном.

Слов’янськ – райцентр на Донеччині, місто із населенням понад 100 тисяч мешканців. Місцеві регіонали, хоч і опосередковано, але визнають, що рішення висунути Олексія Азарова ухвалювали «на горі», у Києві. Він не є місцевим висуванцем. Про це розповів Радіо Свобода секретар Слав'янської міської ради Олександр Самсонов.

У нас пропонували різні кандидатури, але це не наше рішення. Воно належить лише з'їзду партії, партійній організації. У мене немає фактів, що він мешкав за кордоном
Олександр Самсонов
«У нас пропонували різні кандидатури, але це не наше рішення. Воно належить лише з'їзду партії, партійній організації. У мене немає фактів, що він мешкав за кордоном. Була зустріч із партійним активом і Олексій Миколайович розповів, що він там працював. Я думаю, що, безперечно, Олексій Миколайович місту допомагатиме», – сподівається Олександр Самсонов.

Раніше інтернет-видання «Українська правда» стверджувало, що Азаров-молодший нібито має дозвіл на проживання в Австрії. Будинок, де він зареєстрований, начебто належить офшору з Ліхтенштейну, яким керує той самий юрист, що і фірмою, на яку зареєстроване Межигір'я – резиденцію Президента Віктора Януковича. Сам Азаров-молодший на зустрічі із мешканцями Слов’янська ці дані не підтвердив. Він запевнив, що постійно мешкає у Києві, а своє проживання в Австрії та фотографії нібито його будинку в цій країні, оприлюднені в українських ЗМІ, коментувати по суті відмовився.

Про Олексія Азарова відомо, що він займається бізнесом, а в 1998-2001 роках працював у дипломатичних установах України в Фінляндії та Швейцарії.

Рішення висунути Олексія Азарова ухвалювали «на горі»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Голова Донецької облради Андрій Федорук вважає, що перебування кандидата у депутати за кордоном збагатило його досвідом, корисним і для такого міста, як Слов’янськ.

Він є громадянином України, і я думаю, що подивившись на життя в світі, він буде такі ж впроваджувати стандарти, в тому числі й у нас
Андрій Федорук
«Він є громадянином України, і я думаю, що, подивившись на життя у світі, він буде такі ж впроваджувати стандарти, в тому числі й у нас, – каже Андрій Федорук. – Я думаю, що ту користь, яку він буде приносити для регіону, він викладе у своїй передвиборчій програмі, і я думаю, що йому багато доведеться попрацювати, щоб донести до громадян ефективність його роботи».

Приїхав до регіону вперше за тривалий час

Тим часом більшість опитаних Радіо Свобода людей на вулицях Слов'янська нічого не чула про Олексія Азарова. Та й сам син прем'єра не заперечує, що приїхав до регіону минулого тижня вперше за тривалий час.
Сина Азарова просували по мажоритарному округу в Слов'янськ зверху
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Голова донецької обласної організації Комітету виборців України Сергій Ткаченко зазначив Радіо Свобода, що висування і узгодження кандидатур партії здійснювали непрозоро.

По суті, (місцеві) партійці просто не впливали на визначення тих кандидатур, які будуть балотуватися в мажоритарних округах і від Партії регіонів, і від інших політичних сил
Сергій Ткаченко
«По суті, (місцеві) партійці просто не впливали на визначення тих кандидатур, які будуть балотуватися в мажоритарних округах і від Партії регіонів, і від інших політичних сил», – зазначив Сергій Ткаченко.

Він додав, що складнощів під час реєстрації кандидата через його місце проживання, навіть якщо він і мешкав в Австрії, скоріше за все, не буде.

«Це держбюджет, це робота міста, наша робота…»

Сергій Ткаченко вважає, що регіонали ставлять на перемогу Олексія Азарова, бо розраховують, по-перше, на використання адмінресурсу. А по-друге, електорат проголосує тут саме за регіоналів, а не за конкретне прізвище їхнього висуванця.

Місцева телевізійна компанія показала сюжет, в якому люди протестували проти візиту кандидата в депутати Олексія Азарова, бо він з’явився у своєму окрузі лише перед виборами. Водночас у матеріалі йдеться про допомогу з боку громадської організації цього мажоритарника «Наш регіон» пологовому будинку та тролейбусному депо. Однак, за словами журналістки, на це вже виділили гроші з державного бюджету. І сам Олексій Азаров зізнався: «Це держбюджет, це робота міста, наша робота, це всіх робота».



У самій організації «Наш регіон» пообіцяли Радіо Свобода докладніше розповісти, хто саме фінансував придбання нового обладнання для пологового будинку та нових тролейбусів, але трохи згодом.

В окрузі №47, де є кандидатом Азаров-молодший, від опозиції йому опонуватимуть, зокрема, журналіст Олег Зонтов і голова Краматорської районної організації воїнів­-афганців Вадим Бондарєв. На думку більшості місцевих оглядачів, у цих двох претендентів на депутатство значно менше шансів перемогти, ніж у сина Миколи Яновича.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG