Доступність посилання

ТОП новини

Заступник Грищенка у Вашингтоні розповів, як сприймати новини з України


Події в Україні, які викликають нарікання міжнародної спільноти – спричинені радянською спадщиною. Про це у середу в Центрі Карнегі за міжнародний мир заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров.

Олефіров закликав судити про Україну за справами, а не словами та зазначив, що в Україні ухвалено антикорупційне законодавство та закон про вибори, а уряд грає за прозорими та зрозумілими правилами.

«Нам відомо про недосконалість нашого законодавства. Україна часто згадується в контексті вибіркового правосуддя та вади законів. Дозволю собі певну наївність, втім мені здається, що хоча можна було б очікувати, що за 20 років можна змінити життя цілого суспільства – це не так легко на ділі», – сказав заступник міністра.

Андрія Олефірова було призначено на посаду заступника міністра закордонних справ указом президента від 3-го липня.

В ході виступу Олефіров зазначив успіхи України на шляху євроінтеграції, серед яких спрощення візового режиму та приведення законодавства України щодо імміграції у відповідність до норм ЄС.

Олефіров також повідомив, що в рамках головування в ОБСЄ у 2013-му році Україна планує провести форум присвячений енергетичній безпеці. За його словами, країни ЄС та США пообіцяли Україні сприяння у проведенні такого форуму.

Андрій Олефіров відзначив, що пріоритетами на час головування стане вирішення придністровського конфлікту, свобода пересування та свобода засобів інформації.

При цьому заступник міністра порадив присутнім критично сприймати інформацію ЗМІ про Україну.

«Придивляйтесь до кожного питання, адже, наприклад, проект закону про захист дітей від пропаганди гомосексуалізму, вже на першій сторінці твердить, що він жодним чином не порушує норм Конституції, права на свободу думки та сексуальної інституції. То, якщо чуєте щось – майте на увазі, що це може бути спекуляція. Це ж базові речі для журналіста», – порадив присутнім Олефіров.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG