Доступність посилання

ТОП новини

Україна зустрічає своїх олімпійських героїв


Золото і бронза: з Лондона до Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Золото і бронза: з Лондона до Києва

Київ – Команда України з академічного веслування у п’ятницю привезла до Києва здобуте у Лондоні олімпійське золото. Разом з ними прибула і бронзова призерка олімпіади фехтувальниця Ольга Харлан. У Борисполі спортсменок зустрів поважний десант із колишніх спортсменів, представники Державної служби молоді та спорту України, численні мас-медіа, а також представники «Динамо» та інших товариств, у яких свого часу тренувалися олімпійські чемпіони та призерки олімпіади.

За словами президента Федерації академічного веслування, народного депутата України Володимира Бондаренка, українські спортсмени і навіть радянські ніколи не завойовували у «четвірці» з академічного веслування «золото». Те, що вони зробили, є героїчним вчинком, дівчата наші молодці, наголосив він, вітаючи чемпіонів Олімпіади.

Володимир Бондаренка також відзначив спортивний характер фехтувальниці Ольги Харлан, котра продемонструвала його ще на Пекінській олімпіаді, і зараз в Лондоні підтвердила свій високий рівень.

Сама ж фехтувальниця Ольга Харлан сказала Радіо «Свобода», що має намір насамперед відпочити, а після відпочинку розпочати підготовку до чемпіонату Європи та світу і таким чином включитися у наступний чотирирічний марафон для у часті у наступній Олімпіаді.

Олімпійське чемпіонство з академічного веслування, тренер команди Діна Міфтахутдінова назвала результатом 15-річної титанічної праці. На її думку, ця перемога є вистражданою і довгожданою.

Діна Міфтахутдінова також згадала про вагомий внесок у перемогу свого колеги тренера Володимира Морозова, який з командою працює вже 6 Олімпіад. Сама Міфтахутдінова, як спортсменка, двічі брала участь в Олімпійських іграх і стала срібним призером. За її словами, найбільша мрія спортсмена – стати олімпійським чемпіоном. Це не вийшло у неї, але вона щиро радіє що мрія здійснилася у її вихованців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG