Доступність посилання

ТОП новини

Україна першою в світі збудувала випробувальний космодром у мегаполісі


Завод «Південмаш» у Дніпропетровську
Завод «Південмаш» у Дніпропетровську
У Дніпропетровську, на базі заводу «Дніпроважмаш», збудували випробувальний комплекс «Сухий космодром». Про це у п’ятницю повідомили в прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

За даними з прес-служби, спорудження космодрому тривало два роки. Випробувальний комплекс «Сухий космодром» є повнорозмірною копією, аналогом стартової споруди космодрому «Алкантара» у Бразилії.

За даними з прес-служби, наразі на ньому проводять перші випробування агрегатів, що були виготовлені на самому підприємстві, а з серпня розпочнуть комплексні випробування іншого обладнання для космічних запусків.

Технологічне обладнання після випробування на цьому комплексі відправлятимуть на бразильський космодром «Алкантара». Випробувальний комплекс, за словами творців, так і замислювався – для пробних пусків, відпрацювання агрегатів і систем, які братимуть участь запуску космічних ракет у Бразилії.

«Вперше у світі у мегаполісі збудовано заводський випробувальний комплекс – «Сухий космодром». В результаті реалізації цього проекту космічна столиця України – Дніпропетровськ – отримає повний цикл створення ракетних комплексів», – запевнив голова Дніпропетровської облдержадмінітрації Олександр Вілкул.

У п’ятницю на космодромі також побували міністр науки, технологій та інновацій Бразилії Марко Антоніо Раупп, президент Бразильського космічного агентства Жозе Раймундо Брага Коельо, посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз де Мелло, голова Національного космічного агентства України Юрій Алєксєєв.

Космодром для пробних пусків у Дніпропетровську почали будувати в 2010 році .
XS
SM
MD
LG