Доступність посилання

ТОП новини

В Італії затримали колишнього охоронця Кучми Миколу Мельниченка


У п’ятницю в аеропорту Неаполя (Італія) був затриманий колишній майор Державної охорони України Микола Мельниченко. Про це повідомляють українські інформагенції.

Згідно з повідомленням, Мельниченка затримали за ордером, виданим українським бюро Інтерполу, одразу після прибуття рейсу з Вашингтона. Його доправили до імміграційної в'язницї.

Раніше Служба безпеки України (СБУ) припинила розслідування кримінальної справи стосовно Мельниченка через те, що не встановлено його місцезнаходження, повідомив керівник спецслужби Ігор Калінін.

«Після затримання і видачі Мельниченка правоохоронними органами іноземних держав, де він може переховуватися, слідство буде відновлено», – сказав Калінін в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Голова СБУ нагадав, що у вересні 2011 року Мельниченка оголосили в розшук за звинуваченням у розголошенні державної таємниці, підробленні документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу – взяття під варту.

У листопаді 2000 року в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які Мельниченко нібито робив в кабінеті Президента України Леоніда Кучми. Проти Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень та використання підроблених документів.
XS
SM
MD
LG