Доступність посилання

ТОП новини

«Громада» висунула Павла Лазаренка на виборах до Верховної Ради


«Всеукраїнського об'єднання «Громада» братиме участь у виборах до Верховної Ради України на чолі зі своїм керівником, екс-прем’єром Павлом Лазаренком. Про таке рішення партійного з’їзду, який відбувся у суботу на Дніпропетровщині, Радіо Свобода повідомив депутат Дніпропетровської облради, брат Павла Лазаренка Іван Лазаренко.

За його словами, перша п’ятірка списку ВО «Громада» має такий вигляд: перший номер – Павло Лазаренко, другий – Іван Лазаренко, третій – професор Дніпропетровського національного університету Валентина Ляшенко, четвертий – перший заступник голови партії Юрій Філяк, п’ятий – доцент Дніпропетровської академії права Вікторія Орлова.

На запитання Радіо Свобода щодо можливої відмови у реєстрації Павла Лазаренка, Іван Лазаренко відповів: «Я не можу цього сказати, це питання до ЦВК».

Решту списку, зазначив Іван Лазаренко, складають члени «Громади», а також безпартійні, зокрема вчені, які представляють усі регіони. Він додав, що партія визначилась із кандидатами-мажоритарниками, які балотуватимуться в Києві, Павлограді, Херсоні та Севастополі.

Щодо висунення Павла Лазаренка раніше у «Громаді» зазначали, що українське законодавство чітко не регламентує, хто саме може бути обраний до парламенту: хоч закон і вимагає від кандидатів проживати останні 5 років на території України, однак визначає винятки, зокрема, для осіб, які вимушено перебували за кордоном.

Лазаренко, який очолював уряд України з 1996 по 1997 рік, у серпні 2006 року був засуджений каліфорнійським судом до дев`яти років позбавлення волі за відмивання грошей. Нині він відбуває покарання у в’язниці США.
XS
SM
MD
LG