Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах вірші Шевченка виконували в роковому стилі


Російський актор і музикант Никита Джигурда на фестивалі «Співочі вечори» в Черкасах
Російський актор і музикант Никита Джигурда на фестивалі «Співочі вечори» в Черкасах
У Черкасах стартував V міський кам’яний фестиваль «Живий камінь», присвячений живопису Тараса Шевченка. Впродовж трьох тижнів – від 4 до 25 серпня – скульптори зі Львова, з Києва, з Черкас та Черкаської області викарбовуватимуть у камені образи з картин митця.

Водночас із «Живим каменем» у суботу відбувся щорічний фестиваль «Співочі вечори». Цього разу захід перетворили в одноденний «Вечір поезії та сучасної музики», теж тематично пов’язаний із творчістю поета, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

До «Співочого вечора» долучився російський актор та музикант родом із України Никита Джигурда, а також відомий в Україні хард-рок-гурт «Сад», який в роковому стилі виконує твори Кобзаря.

Зокрема Никита Джигурда зауважив, що для нього Тарас Шевченко як «старозаповітний фундамент». «Тарас Шевченко – це для мене Старий заповіт, тобто, Мойсей. Шевченко – це основа. У ньому ви можете знайти все, що завгодно – і біль, і радість, і надію, і мрію, і язичницьке коріння, – каже він. – Коли вокаліст гурту «Сад» Сергій показав, що вони роблять із віршами Шевченка, я зрозумів, що це колосальний синтез класики – тобто, класика Шевченка і класики хард-року».

Він також зауважує, що разом із гуртом «Сад» вони виконують ті тексти Шевченка, які можуть «об’єднати та розповісти про велич українського духу». Власне в роковому стилі музиканти у Черкасах «проспівали» поезію поета, а також презентували композицію «Не помре дух України» на вірші Никити Джигурди. Російський актор також наголосив, що це лише спонтанна репетиція, оскільки основну програму Никита Джигурда спільно із рок-гуртом «Сад» готують до 2014 року, до 200-річчя Шевченка.
XS
SM
MD
LG