Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі не модеруватиме діалог між владою й опозицією в Україні


Президент Польщі Броніслав Коморовський не вважає за можливе наразі модерувати діалог між представниками влади й опозиції в Україні. Про це він сказав в інтерв’ю тижневику Wprost, оприлюдненому на сайті польського глави держави.

У своєму запитанні журналіст зазначив, що має інформацію, нібито Коморовський отримав пропозицію бути посередником на переговорах між представниками Президента України Віктора Януковича і колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. У відповідь польський президент наголосив: «Варто приймати пропозиції, реальні до втілення, і такі, які можуть бути успішними. Щоб бути посередником у якійсь справі, треба, щоб обидві сторони-учасниці були відкриті до дискусії. В Україні все не так. У багатьох питаннях регулятором є осінні вибори».

Водночас, на думку Броніслава Коморовського, Україна все ж демонструє певний прогрес. «Україна зміцнила свою суверенність і почуття національної свідомості. Нинішня влада завершила переговори в тому питанні, яке нещодавно виглядало мрією, – йдеться про угоду про асоціацію з ЄС. Є очевидні перешкоди та слабкості, до них я відношу справу Тимошенко, але на майбутнє України я намагаюсь дивитися, як на виклик геостратегічного значення», – зазначив президент Польщі.
XS
SM
MD
LG