Доступність посилання

ТОП новини

У «Свободі» повідомляють про вбивство активіста на Сумщині


У Конотопі на Сумщині у неділю вбили члена всеукраїнського об’єднання «Свобода» Василя Удода. Про це йдеться в повідомленні на сайті партії.

«Протягом тривалого часу чоловік вів активну громадсько-політичну діяльність. 6 серпня він мав подати офіційне звернення до Генеральної прокуратури України з вимогою розслідувати факти наявності плантацій маку та коноплі на території Конотопщини та про канали збуту наркотичних речовин за кордон», – інформують у «Свободі».

Як наголошують у партії, Василь Удод «принципово хотів подати звернення до Генпрокуратури, а не до місцевої прокуратури, адже йому було відомо про причетність до оборудок місцевих «правоохоронців»».

«Крім розслідування, яке Василь Удод проводив щодо ситуації з вирощуванням наркотичних речовин, він також проводив розслідування щодо «експорту» дітей з Сумщини в Москву», – йдеться у повідомленні.

Натомість в обласному управлінні МВС інформацію про вбивство спростували. Там наголосили, що 5 серпня на березі ставка в селі Великий Самбір Конотопського району Сумської області «біля літніх столиків місцеві рибалки виявили труп чоловіка», однак слідів насильницької смерті на його тілі виявлено не було.

«Виявлений труп чоловіка був без видимих ознак насильницьких дій стосовно людини. В результаті розтину судмедексперти встановили, що смерть наступила у зв’язку з гострим нападом панкреатиту. До того ж, за висновками фахівців, паралельно було встановлено, що чоловік перебував у сильному алкогольному сп’янінні», – поінформували в управлінні.
XS
SM
MD
LG